About us

Carity is een sustainable kledingmerk waarvan 30% van de winst naar het goede doel gaat. Welk goed doel? Dat bepaal jij zelf! De organisaties die tot nu zijn aangesloten vind je hier. De rest van de opbrengst investeren we in onze groei. Op die manier hopen we in de toekomst nog veel meer donaties te kunnen doen.

Sustainablity
Carity staat bekend om haar draagcomfort, unisex collecties, uitzonderlijke kwaliteitsnormen en 100% milieuvriendelijke productie. Dit doen we allemaal op een eerlijke, duurzame manier. We gebruiken dan ook altijd biologisch katoen! Hierdoor vind jij geen chemicaliën, zoals pesticiden, terug in jouw product. Duurzaamheid staat altijd centraal. Niet alleen bij het produceren van kleding, maar ook bij het bedrukken en de verpakkingen. We streven naar 100% sustainable en organic. Denk bijvoorbeeld aan de doos waarin ons product is verpakt, het inpakpapier of de prijskaartjes: allemaal duurzaam en organic geproduceerd! Dit is ook de reden waarom  CARITY onlangs heeft gekozen voor een 'order and produce' beleid. Lekker bezig? Dacht het wel. 

Hand Drawn Earth Spinning. Loop-ready : stockbeeldmateriaal en -video's  (rechtenvrij) 4850387 | Shutterstock

Charity
Heb jij wel eens een kledingstuk aangeschaft waarvan de opbrengst naar het goede doel ging? Mooi. Maar wist je ook hoeveel er naartoe ging? Welk goed doel het was? Of hoorde je later op het nieuws dat het achteraf toch niet ‘zo’n goed doel’ bleek te zijn? En draag je het weleens of ligt het ergens onderin de kast? Omdat je het eigenlijk alleen kocht om ‘iets goeds te doen’ en niet per se mooi vond? Zonde! Want op die manier werk je mee aan verspilling. Carity garandeert 100% transparantie. In alles wat we doen. Je kiest bij ons je favoriete product en een doel dat je aanspreekt. Wij zorgen dat het goed terechtkomt en houden je op de hoogte van onze donaties (mede mogelijk gemaakt door jou!): because we DESIGNED FOR CHARITY!  

Quality
Allemaal leuk en aardig: goede doelen en duurzaamheid... maar het oog wil ook wat. En dat snappen we. Uiteindelijk wil je natuurlijk gewoon een vette basic die  lekker zit en ook na tien keer wassen mooi blijft. Check! Onze producten zijn unisex, dus voor mannen en vrouwen. Alles draait om draagcomfort en de kwaliteitsnormen zijn uitzonderlijk. 

CO-FOUNDERS

Carity is een initiatief van Berend & Merel.

”Ik kom uit een familie met ondernemers. Dat ik zou ondernemen was onvermijdelijk, ik wist alleen nog niet precies wát en waarom. Kleding, mode en stijl vind ik leuk en ik merkte dat de kwaliteit van (ook dure) streetwear mij regelmatig teleurstelde. Ook op het gebied van duurzaamheid lopen deze merken wat mij betreft achter. Tijdens de coronacrisis werd het voor mij tijd om daar iets aan te doen!"  
Berend Pijnenburg

“Als Marketing Manager werk ik al een aantal jaar aan de groei van diverse (commerciële) klanten. Dat doe ik met heel veel plezier, maar tijdens de coronacrisis vroeg ik mij steeds vaker af op wat voor manier ik iets kon betekenen voor de maatschappij. Daar ontstond het idee voor Carity, waarbij we een deel van de opbrengst doneren aan charities.”
Merel van Beekum 

 

#coolforcharity #careforcharity #clothesforcharity 

Quality 🐻 Sustainability ♻️ Charity 🖤